Ana içeriğe atla

Aslıhan Şenel şu an İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde mimari tasarım stüdyosu yürütücülüğü yapıyor, aynı zamanda kuram ve pratiği bir araya getirmeye çalışan uluslararası dersler, atölyeler, akademik buluşmalar düzenliyor. "Topografik pratikler" olarak adlandırdığı eleştirel mekansal uygulamalar ve feminist kuram aracılığıyla mimari temsilin performatif yönünü, kentsel ve mimari müşterekleri üretme olanaklarını araştırıyor. 

Lisans ve yüksek lisans eğitimini İTÜ’de tamamladıktan sonra 2008’de University College London, Bartlett School of Architecture’da doktorasını tamamladı, aynı kurumda birinci sınıf mimari tasarım eğitimine katkı verdi. 2008`den beri çeşitli ortaklıklarla yürüttüğü mimari tasarım stüdyolarında ve uluslararası atölyelerde deneysel çalışmalar yapmaktadır. Son zamanlarda yürüttüğü atölyelerden birkaçı "Kapatılmış Çevreler: Hapishanelerden Sınırlara", Paris (Şubat 2017), "Kayda Değer İşliği, Kent Düşleri", İstanbul (Temmuz 2016), "İstanbul`u Susmak", İstanbul (Temmuz 2016), Mekanlaşan Efsaneler, Gaziantep (Ocak 2016) olarak sayılabilir. Halen İTÜ` de Collective Imaginations (Kolektif Hayaller) adlı mimari tasarım stüdyosunu yürütmektedir.

http://akademi.itu.edu.tr/senelas/

Verdiği dersler:

Atölye 1

Spekülatif nematod,
birlikte yaşayabilmek için başka mekansal olasılıklar.

“Bana Bursaphelenchus Xylophilus deyin. Ben küçük, solucan benzeri bir yaratığım, bir nematodum ve zamanımın çoğunu çam ağaçlarının içini kemirerek geçiriyorum. Ama benim dostlarım, yedi denizde yüzen herhangi bir balina avcısı kadar çok yolculuk eder. Benimle takılırsanız size bazı ilginç yolculuklardan bahsedeceğim. Ama bekleyin: kim bir solucandan dünya hakkında bir şeyler duymak ister ki?” Anna Tsing, 2015

Mimarlık Yaz Kampı: Alternatif Pratikler

17 Temmuz 2022 - 23 Temmuz 2022

Nesin Köylerinin eşsiz bağlamında belirlenen program çerçevesinde sorgulamalar, tartışmalar ve atölyelerle soyut düşünme, tartışma ve uygulamalar üzerinden ilerleyecek bir haftalık programda tasarım üzerine disiplinler arası ilişkilenmeler ve ortaklıklar kurmak amacıyla bir araya geliyoruz.

MEKANLAŞAN EFSANELER

Bir yer, kişi ya da toplum için anlam taşıyorsa, toplum o yeri sadece maddi olarak dönüştürdüğü için değil hikayeleştirdiği içindir de. Hikayeleştirmek nesneleri ve yerleri “gerçek” varlıklara dönüştürür. Efsaneler en üst seviyede böyle bir güce