Ana içeriğe atla
17 Temmuz 2022 - 23 Temmuz 2022

Nesin Köylerinin eşsiz bağlamında belirlenen program çerçevesinde sorgulamalar, tartışmalar ve atölyelerle soyut düşünme, tartışma ve uygulamalar üzerinden ilerleyecek bir haftalık programda tasarım üzerine disiplinler arası ilişkilenmeler ve ortaklıklar kurmak amacıyla bir araya geliyoruz.

Beraber yaşama ve çalışma kültürünün deneyimlenebileceği Nesin Köylerinde mekânsal pratikler üzerine disiplinler arası düşünme ve sorgulama alanı açmak, ortak bir eğitim ve tartışma platformu oluşturmak. Farklı disiplinlere ait “mekânsal söylemleri” tartışmaya açmak ve konuşarak, hareketle, çizerek, şekil vererek hikayelerimizi paylaşmak, farklı şehir ve okullarda eğitime dahil olan bireylerin kendi aralarındaki etkileşimi ve iletişimi güçlendirmek.

Öncelikli olarak Mimarlık ve tasarım fakülteleri (Mimarlık, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama vb.) bölümlerinin lisans 3. ve 4. sınıf, lisansüstü öğrencileri ve mezunları. "Mekân" üzerine soruları ve merakı olan herkes için belirtilen kriterler dışındaki yüksek motivasyonlu başvurular da değerlendirmeye alınacaktır.

Atölyeler

Atölye 1

Spekülatif nematod,
birlikte yaşayabilmek için başka mekansal olasılıklar.

“Bana Bursaphelenchus Xylophilus deyin. Ben küçük, solucan benzeri bir yaratığım, bir nematodum ve zamanımın çoğunu çam ağaçlarının içini kemirerek geçiriyorum. Ama benim dostlarım, yedi denizde yüzen herhangi bir balina avcısı kadar çok yolculuk eder. Benimle takılırsanız size bazı ilginç yolculuklardan bahsedeceğim. Ama bekleyin: kim bir solucandan dünya hakkında bir şeyler duymak ister ki?” Anna Tsing, 2015

Lecturers

ASLIHAN ŞENEL

Aslıhan Şenel şu an İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde mimari tasarım stüdyosu yürütücülüğü yapıyor, aynı zamanda kuram ve pratiği bir araya getirmeye çalışan uluslararası dersler, atölyeler, akademik buluşmalar düzenliyor. "Topografik pratikler" olarak

ORAL GÖKTAŞ

2005 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu, 2009’da aynı üniversiteden yüksek lisans derecesi aldı. 2007’de Sevince Bayrak’la beraber SO? Mimarlık ve Fikriyat’ı kurdular. İstanbul Modern – MoMA PS1 işbirliği ile gerçekleştirilen Yeni Mimarlık Programı’nda Göğe Bakma Durağı isimli projeleri birinci seçildi, uygulandı ve Architekturführer Istanbul adlı kitapta yayınlandı. Bu proje MoMA ve MAXXI’de sergilendi.

SEVİNCE BAYRAK

2005 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu, 2014’te aynı üniversitede doktora çalışmasını tamamladı. 2010 güz yarıyılını doktora tezi araştırması için Westminster Üniversitesi’nde geçirdi. 2007’de Oral Göktaş’la beraber SO? Mimarlık ve Fikriyat’ı kurdular. Ulusal yarışmalarda ödül alan projelerinin yanı sıra, İstanbul Modern – MoMA PS1 işbirliği ile gerçekleştirilen Yeni Mimarlık Programı’nda Göğe Bakma Durağı isimli projeleri birinci seçildi, uygulandı ve Architekturführer Istanbul adlı kitapta yayınlandı. Bu proje MoMA ve MAXXI’de sergilendi.

ÖYKÜ ŞİMŞEK

1995 yılında İstanbul’da doğdu. 2014 yılında Vefa Lisesi’nden mezun olarak İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık eğitimine başladı. Lisans eğitimi sırasında 2017-2018 akademik yılını Erasmus+ Programı ile Politecnico di Milano’da geçirdi. Eğitim hayatı boyunca çeşitli ulusal ve uluslararası yarışma ve bienal çalışma grupları içerisinde yer aldı. Halen yüksek lisans eğitimine devam ettiği İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.

ELİF ADIGÜZEL

Nesin Art Village Logo

1996 yılında İzmir’de doğdu. 2014 yılında İzmir Buca Anadolu Lisesinden mezun olarak İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık eğitimine başladı. Eğitim hayatı boyunca çeşitli ulusal ve uluslararası atölyelere ve yarışmalara katıldı ve ödüller aldı. Halen yüksek lisans eğitimine devam ettiği İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.