Spekülatif nematod,
birlikte yaşayabilmek için başka mekansal olasılıklar.
“Bana Bursaphelenchus Xylophilus deyin. Ben küçük, solucan benzeri bir yaratığım, bir nematodum ve zamanımın çoğunu çam ağaçlarının içini kemirerek geçiriyorum. Ama benim dostlarım, yedi denizde yüzen herhangi bir balina avcısı kadar çok yolculuk eder. Benimle takılırsanız size bazı ilginç yolculuklardan bahsedeceğim. Ama bekleyin: kim bir solucandan dünya hakkında bir şeyler duymak ister ki?” Anna Tsing, 2015
Bu atölye, yaşadığımız çevrelerin bugününe dair farklı eleştirel olasılıklar üretmenin peşinde olacak. Bugün yüzleştiğimiz ekolojik, ekonomik, sosyal sorunları üreten yerleşik düşünce ve yapma biçimlerini sorgulamak ve mimarlık araştırmaları yoluyla başka çoklu gerçeklikler önermek istiyoruz. Burada, Nesin Köyü’nün parçası olduğu özgün coğrafi, mekansal, tarihsel, maddi durumlar ile insan-ötesi failliklere hassasiyet gösteren spekülatif bir topografya oluşturacağız. Haritalama ve hikaye anlatma yöntemleri ile eleştirel-yaratıcı çizimler ve maketler üreteceğiz.
ASLIHAN ŞENEL
ÖYKÜ ŞİMŞEK
1995 yılında İstanbul’da doğdu. 2014 yılında Vefa Lisesi’nden mezun olarak İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık eğitimine başladı. Lisans eğitimi sırasında 2017-2018 akademik yılını Erasmus+ Programı ile Politecnico di Milano’da geçirdi. Eğitim hayatı boyunca çeşitli ulusal ve uluslararası yarışma ve bienal çalışma grupları içerisinde yer aldı. Halen yüksek lisans eğitimine devam ettiği İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
ELİF ADIGÜZEL
1996 yılında İzmir’de doğdu. 2014 yılında İzmir Buca Anadolu Lisesinden mezun olarak İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık eğitimine başladı. Eğitim hayatı boyunca çeşitli ulusal ve uluslararası atölyelere ve yarışmalara katıldı ve ödüller aldı. Halen yüksek lisans eğitimine devam ettiği İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.