Ana içeriğe atla

Mimarlıkta, sanatta, tasarımda sürekli değişkenler içindeyiz. Kimi zaman nesneler göçüyor, kimi zaman insanlar, kimi zaman diğer canlılar, kimi zaman hisler, kimi zaman sevgiler, kimi zaman nefretler, kimi zaman bedenler. Bu atölye içinde doğada yapılacak yürüyüşler, yazılacak metinler, toprakla hemhal olunacak, hislerin formlara yansımaları konuşulacak. Katılımcıların duyular üzerinden toplayacakları şeyleri hikayelerle birleştirip, kimi zaman kilden kimi zaman harflerden, kimi zaman çizgilerden, ya da hareketli görüntülerden yapılar inşa edecek.’

Atölye 2 Eğitmenler: Yelta Köm, Elif Çak

Eğitimciler

YELTA KÖM

Sosyal ve politik sorunları tartışmak için mimari, sanatsal ve mekansal pratikleri birleştiren bir mimar, sanatçı ve araştırmacıdır. Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki mimarlık eğitiminin ardından, yüksek lisans derecesini Frankfurt am Main'deki Städelschule Mimarlık Sınıfı'ndan aldı. Çalışmalarında ağırlıklı olarak fiziksel çevrenin algılanlanmasından, kent imgesinden, neoliberal dönüşümlerden, doğa ve teknoloji arasındaki gerilimden ve kolektif hareketlerden etkilenir. Köm'ün metodolojisi ve araçları, her projede çeşitlilik ve işbirlikleri işlerin temel parçalarındandır.

Bu atölye aşağıdaki program(lar)ın bir parçasıdır:

Mimarlık Yaz Kampı: Nesne ve Şey’in Peşinde

24 Temmuz 2022 - 30 Temmuz 2022

Nesin Köylerinin eşsiz bağlamında belirlenen program çerçevesinde sorgulamalar, tartışmalar ve atölyelerle soyut düşünme, tartışma ve uygulamalar üzerinden ilerleyecek bir haftalık programda tasarım üzerine disiplinler arası ilişkilenmeler ve ortaklıklar kurmak amacıyla bir araya geliyoruz.