Ana içeriğe atla

Mimarlık ve sanatın odağındaki ‘nesne’nin güncel felsefi tartışmalar ışığında yenilenmekte olan tanımından hareketle karşımıza çıkacak değme nesnelerle üçüncü türden yakınlaşmaların peşine düşeceğiz. Edebiyat, müzik, seramik ve örgü pratiklerinden devşireceğimiz çekim kurallarıyla nesnelerin basitten karmaşığa şekil ve isim alıp verme hallerini keşfedeceğiz. Atölyemiz köyün yakın çevresinde bir yüzey araştırmasıyla yola koyulacak. Karşılaşılan nesnelerin “düşün gözeninde” sundukları özgün isim-şekil ilişkilerini başta seramik atölyesi olmak üzere atölyenin mesken tutacağı farklı üretim mekanlarında spekülatif yeniden oluşum süreçlerine sokacağız. Nesneye yan gözle bakmaya cüret edecek tüm Yazıcı, Çizici, Kilci ve Örgücüleri nesne çekimine bekliyoruz. Nesne de bize dönüp bakacak mı hep birlikte göreceğiz.

Atölye 1 Eğitmenler: Can Gündüz ,Bilge Demirtaş, Osman Şişman, Eser Öykü Dede
Konuk Eğitmen: Hakan Atay ve Graham Harman

Eğitimciler

ESER ÖYKÜ DEDE

Eser, 1977 yılında İstanbul’da doğdu. Müzik eğitimine Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı’nda başladı. Seçil Akdil’le piyano, Prof. Sayram Akdil’le solfej ve armoni çalıştı. Eğitimi sırasında Ayşegül Sarıca ve Ali Darmar’ın master-

CAN GÜNDÜZ

Mimar, sosyolog, film yapımcısı. İYTE Mimarlık Bölümü Doktor Öğretim Görevlisi.

ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde Lisans (1998), Carnegie Mellon Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde Yüksek Lisans’ını (2000)

BİLGE DEMİRTAŞ

Bağımsız film yapımcısı, dijital medya sanatları araştırmacısı ve yarı-zamanlı öğretim görevlisi.

ODTÜ Felsefe Bölümü mezuniyetinden sonra ODTÜ Görsel İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (GİSAM)

OSMAN ŞİŞMAN

1979 İzmir doğumlu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe Bölümü mezunu. Endüstri Ürünleri Tasarımı doktora öğrencisi olan Şişman, Anadolu Üniversitesi'nde okutmanlık görevini sürdürdü. Anadolu Üniversitesi’ndeki görevinden KHK’yle ihraç edilen Osman Şişman’ın kurduğu Yort Kitabevi yayın hayatına başladı. Yort Kitap yoğun olarak güncel düşünce, sinema kuramı, yeni medya eleştirisi gibi alanlarda, Türkçe okurunca çoğu bilinmeyen yazarların metinlerini tercüme ediyor ve yayımlıyor.

Bu atölye aşağıdaki program(lar)ın bir parçasıdır:

Mimarlık Yaz Kampı: Nesne ve Şey’in Peşinde

24 Temmuz 2022 - 30 Temmuz 2022

Nesin Köylerinin eşsiz bağlamında belirlenen program çerçevesinde sorgulamalar, tartışmalar ve atölyelerle soyut düşünme, tartışma ve uygulamalar üzerinden ilerleyecek bir haftalık programda tasarım üzerine disiplinler arası ilişkilenmeler ve ortaklıklar kurmak amacıyla bir araya geliyoruz.