"Ne kadar gerçek o kadar derinde, ne kadar derinde o kadar gerçek atölyesi", kişinin fiziksel ve duygusal beden sınırlarını araştırmak üzere uzun süreli egzersizler yapmasını hedefler. Her gün toplumda günde 4 saat sürecek egzersizlerle katılımcıların git gide daha derin bir farkındalıkla kendileri üzerinde çalışması ve kendi içinden doğandan yola çıkarak bedensel bir performans kurgulaması amaçlanmaktadır. Kendi içlerinde yürüyecek sınır araştırmaları boyunca katılımcılar kendi eşiklerine gidebilmeleri ve oradan yaratıma geçebilmeleri için desteklenir.
“Ne Kadar Gerçek O kadar Derinde, Ne Kadar Derinde O Kadar gerçek” atölyesini 2018 Eylül’ünde katıldığı Marina Abramovic Enstitüsü tarafından düzenlenen Abramovic metottan egzersizler içeren “Cleaning the House” atölyesinden sonra oluşturan Leman S. Darıcıoğlu, atölyede Abramovic metoddan ilham alır.
Yedi gün, günde 4 saat sürecek olan atölye kısa yönlendirmeler dışında sessizlikte geçecektir. Uzun süreli egzersizler beden duyularını açarken kişinin kendi içine bir dip dalış gerçekleştirir. Sessizlik de bunlar gibi kişinin kendi iç dünyasına dalması ve öz benliğiyle karşılaşması için bir araç olarak kullanılır. İç sesimizin berraklaşması, bize ne söylediğini ne kadar dinlediğimize ve onunla ne kadar kaldığımıza bağlıdır. Olan ile kalmak, yargılamalar ve suçluluk duygularından uzak bir şekilde kendi içimizde bir gözlemci olmak hayatı iç temasımızı ve merkezimizle bağımızı koruyarak yaşama deneyimine kapı aralar.
Tüm bu çalışma sürecine; Leman Sevda Darıcıoğlu ve Aslı Bostancı’nın atölyelerinin birbirine bağlandığı sessiz yürüyüşler eşlik ediyor olacak. Bu sessiz yürüyüşler, ilham kaynaklarımızı, hayal gücümüzü ve yaratıcılığımızı aktive etmeye odaklanan günlük bir pratik olarak uygulanacaktır. Sessiz yürüyüşlerde niyet, olana farklı gözlerle ve merakla bakabilmek, çevremizi sessizlik içerisinde yeni gözlerle algılamaya alan açabilmektir.
− Epilepsi, panik atak gibi rahatsızlığı olan katılımcıların bu bilgileri ve rahatsızlıkları nüksettiği takdirde yapılması gerekenleri atölye öncesinde eğitmenlerle paylaşmaları gerekmektedir.
− Atölye saatlerinde cep telefonları ve saatler toplanacaktır, katılımcıların tüm günü telefon ve saatsiz geçirmeleri teşvik edilir.
− Saatli ilaç kullanan katılımcılar ilaçlarını ve saat bilgilerini paylaştığı takdirde almaları gereken saatte ilaçları paylaşılacaktır.