Ana içeriğe atla
14 Temmuz 2019 - 28 Temmuz 2019

Amaç: Genç sanatçıların ve sanatçı adaylarının portfolyolarını hem tasarım hem de içerik açısından geliştirmelerini sağlamak.

Genel Bilgi: Sanat üretiminin yanı sıra üretilmiş olan eserlerin okul, sanatçı rezidansları, sergiler gibi çeşitli başvurulara hazırlanması da sanatçıların mesleki yolculuklarında önemli bir yer tutuyor. Sanatçıların üretimlerini portfolyo, web sitesi ve sözlü sunum ortamlarında paylaşımını geliştirmeyi amaçlayan bu atölye, portfolyo içeriği, eleştirisi, tasarımı, üretimi ve sunumuna odaklanır. Sanatçıların mevcut portfolyoları üzerinde tartışarak, hem online hem basılı portfolyolarını hazırlayabilmeleri için, hem teknik hem de tasarıma ve içeriğe yönelik yoğun bir atölye programıdır. Öğrenciler Köy‘den olabildiğince hazır ve sunulabilir durumda bir portfolyo ile ayrılırlar.

Hedef kitle: Üniversitelerin görsel sanatlar bölümlerinde okuyan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, sanat bölümü mezunları, yurtdışındaki okullara portfolyo hazırlayan öğrenciler, sergi hazırlığında olan genç sanatçılar, üniversitelerin güzel sanatlar bölümlerine hazırlanan lise öğrencileri, lise mezunları ve portfolyolarını geliştirme ihtiyacında olan tüm sanatçılar.

Ücret: Programın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 2410, çadırlar için 1810 TL'dir. Geziler ücrete dahil değildir. 

Kontenjan: 20 kişi.

Sorularınız için: Aycan Şahin (aycansahin@nesinvakfi.org)

Başvuru: Başvuru formu için tıklayınız. Belli aralıklarla başvurular değerlendirilir ve sonuçlar e-postayla iletilir.

Kayıt: Başvuru sonucunuz başvurduğunuz tarihten itibaren 15 gün içerisinde e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

 

daha fazla bilgi için: http://www.nesinkoyleri.org/etkinlik-detay.php?egitimkod=346

Program Ekibi

IŞIN ÖNOL

isinonol

Işın Önol (1977, Türkiye) 2009’dan bu yana bağımsız küratör olarak sergiler ve sanat odaklı çeşitli etkinlikler gerçekleştirmiştir. Viyana’da yaşamaktadır. İstanbul’da 2006-2009 arasında Proje4L/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nde direktor/küratör olarak

GÜLÇİN AKSOY

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yüksek lisans ve sanatta yeterlilik eğitimini tamamladı. 1993 yılından beri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta, ‘Halı

Burak Arıkan

Burak Arıkan New York’ta yaşayan bir sanatçıdır. İşlerinde toplumsal konuları araştırır, bulguları ile soyut mekanizmalar geliştirir, ağ haritaları ve tahmin sistemleri yaratır, performanslar yapar, ve bu sayede görünmez güç ilişkilerini görünür kılarak tartışmaya açar. Arıkan’ın yazılımları, baskıları, yerleştirmeleri ve performansları yerel ve uluslararası birçok kurumda sergilenmektedir, bu kurumlar arasında Museum of Modern Art New York, SFMOMA, Venedik Mimarlık Bienali, São Paulo Bienali, İstanbul Bienali, Ashkal Alwan, Tokyo Museum of Contemporary Art, MAXXI Müzesi yer alır.