Ana içeriğe atla
15 Temmuz 2024 - 21 Temmuz 2024
BAŞVURU

Tarih:

15-21 Temmuz 2024 (Köy'e geliş 14 Temmuz 2024, Köy'den çıkış 21 Temmuz 2024)

 

Ücret:

TÜİK’in açıklamasına göre “hissedilen enflasyon” %129. Nitekim biz de yemek ve maaş enflasyonunu o civarda hissediyoruz. Bu yüzden birkaç ay sonrasının fiyatlarını belirlemekte çok zorlanıyoruz (ve hatta utanıyoruz). Katılımcılarımızı rahatlatmak için erken ödemelerde indirim yaptık. Aylık program ücretlerini aşağıdaki tablodan görebilirsiniz.

Ay Çadır konaklaması Koğuş konaklaması
Mart ₺7.433 ₺8.955
Nisan ₺7.729 ₺9.328
Mayıs ₺8.041 ₺9.719
Haziran ₺8.368 ₺10.130
Temmuz ₺8.711 ₺10.562

5 kayıttan 1 - 5 arasındaki kayıtlar gösteriliyor.

 

Genel Bilgi:

 

Bu atölye, yaşadığımız coğrafyanın, kentin geçmişi ve bugünüyle nasıl ilişkilendiğimiz üzerine bir deneme niteliğinde olacak. Her katılımcının kolaj tekniği ve iki boyuttan üç boyuta taşınan düşünme pratikleriyle bir arşivin parçalarını oluşturmasını umuyorum.

Gençliğimde dolaştığım sokaklar, yaz tatillerinde ailemle gittiğim, şimdi iş makinalarıyla dolu olduğunu bildiğim sahiller, bana ne söylüyorlar? Rant, doğal afetler, rant, kentsel dönüşüm, rant etrafında şekillenen doğadan, yaşadığımız kentlerden bize ne kalıyor? Artık üzülmeden, en kötüsü şaşırmadan izlediğimiz bu değişime nasıl direniyoruz? Direniyor muyuz? Bu konular etrafında birlikte okumak, düşünmek, parçalamak, yapıştırmak ve yontmak üzerine bir atölye gerçekleştireceğiz. 

 

Amaç:

 

Yaşadığımız coğrafyanın kayıp ya da bozguna uğramış kültürel mirasının kaydını tutmak. Bunu yaparken disiplinler arası bir yol izleyerek, kolaj tekniği çerçevesinde, yazı, boya, baskı ve fotoğrafla yarı kurgusal bir bellek arşivi oluşturmak. Çalışmanın sonunda, kolektif yekpare bir heykel üretmek.

 

Ön Koşul:

1.Dizüstü bilgisayar 2.Cep telefonu (fotoğraf çekmek için) 3.En az iki adet fotoğraf; yerinde yeller esen bir kültür mirası görseli ya da bununla ilgili bir gazete kupürü, haber, makale, hikâye… Örnek: Narmanlı Han fotoğrafı (eski-yeni). Belki de çocukluğunuzda çok gittiğiniz ama artık olmayan bir dondurmacının fotoğrafı (eski ve şimdiki zaman). 4.Sabahattin Ali ‘Çirkince’ hikâyesinin okunması.

Hedef Kitle:

Sanat, edebiyat ve mimariyle ilgilenen, meraklı üniversite öğrencileri (lisans-yüksek lisans), mezunlar.

Kontenjan:

12 kişi.

İletişim Kişisi:

Ceren Aydın - cerenaydin@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Eğer üç gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir. 

Program:

İlk gün:

*Tanışma

*Sanatçı Sunumu

*Atölyenin içeriği hakkında kısa bilgilendirme

*Malzeme tanıma, malzemenin olanaklarıyla düşünme

İkinci gün:

*Kolaj tekniğinin geçmişten günümüze uygulama alanları

*Sabahattin Ali’nin ‘Çirkince’ hikâyesinin okunması ve üzerine sohbet

*Kolaj uygulama

Üçüncü gün:

*Kolaj uygulama

Dördüncü gün:

*Kolaj uygulama

*Kolektif heykel uygulama: Tüm katılımcıların birlikte üreteceği seramik kilinden anıtsal bir heykel.

Beşinci Gün:

*Kolaj ve heykel uygulamalarına devam edilecek.

Altıncı Gün:

*Heykel ve kolajların yerleşim biçimlerine karar vermek, sergilemek, sergiyi belgelemek.

Lecturers

SEVİL TUNABOYLU

1982 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nde tamamladı. İlk kişisel sergisi “Ufukta Kaybolana Kadar İzledim” ismiyle 2012 yılında Sanatorium’da gerçekleşti. Bunu, 2015 yılında aynı