Ana içeriğe atla
17 Haziran 2024 - 23 Haziran 2024
BAŞVURU

Tarih:

17-23 Haziran, 2024 (Köy'e geliş 16 Haziran, Köy'den çıkış 23 Haziran)

Genel Bilgi:

 

Sanatçıların üretim süreçlerinde karşılaştıkları fikir açmazlarının masa yatırılarak değerlendirilmesi. Uygulama, potfolyo değerlendirmesi ve fikir alışverişi üzerine kurulu atölye çalışması.

 

Amaç:

 

İşaret eden parmağa mı yoksa onun işaret ettiği yere mi bakacağız? Eğitim sanatçının ne yaptığı değil yaptığı şeyi nasıl yaptığına odaklanılır. Bu süreçte belirli bir malzemenin odağa alınmadığı, bir çok üretim şeklinin deneyimlendiği, köyün mevcut imkanları içinde hareket ederek sanatsal ifadenin kavramsal çerçevesi üzerine birlikte düşünüldüğü bir zaman amaçlanmaktadır.
Eğitmenler kendi pratiklerinde karşılaştıkları sanat üretimine dair süreçleri, çıkmazları ve çözümleme yöntemlerini paylaşacaklar ve katılımcıların üretim süreçlerine destek verebilecek tartışmaları yöneteceklerdir.

 

Ön Koşul:

18 yaşını doldurmuş görsel sanatlar alanında sanatçı ve sanat öğrencileri başvurabilir. Başvurular arasından seçim yapılabilmesi için adaylar en fazla 5 çalışmayı kapsayan portfolyoları ve kısa biografileriyle başvurabilirler. Nisan, Mayıs ve Haziran’ın ilk haftası değerlendirmeler olacaktır. Kabul edilen katılımcılardan, üzerine çalıştıkları ve geliştirmek istedikleri 2 işin sunumu istenmektedir (örneğin; görseller, görselle desteklenmiş anahtar kelimeler, alıntılar, düşünce haritaları…) Sunumlar eğitmen ve katılımcılarla ortak bir platformda tartışılacaktır.

Hedef Kitle:

18 yaşını doldurmuş görsel sanatçı ve sanat öğrencileri başvurabilir.

Ücret:

Kampın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahildir. Kampın koğuş ücreti 8.450 TL, çadır ücreti 6.700 TL'dir. Bu ücretler Mart ayının sonuna kadar geçerlidir. Ekonomik sebeplerle fiyatların Mart'tan sonra değişme ihtimali vardır.

Kontenjan:

15 kişi.

İletişim Kişisi:

Paydaş Mehmed Gür - paydasmehmedgur@nesinkoyleri.org

Başvuru:

Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Eğer üç gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir. 

 

Eğitimciler:

Ayça Telgeren, Ahu Akgün, Merih Vural (Asistan), Zeynep Cin (Asistan),

Program:

  • Pazartesi

-Tanışma ve kaynaşma: Tüm ekibin kendini ve işlerini tanıttığı söyleşi.

– Geliştirilmek istenen işlerin 5 dakikalık sunumları (her katılımcıdan en fazla iki iş)

  • Salı

-İhtiyaçların belirlenmesi ve kategorilerin oluşturulması

-Köyde tur: Malzeme ve fikir tartışmaları

-Günün değerlendirilmesi

  • Çarşamba

-Köyde tur

-Serbest zaman

-Uygulama

-Günün değerlendirilmesi

  • Perşembe

-Uygulama

-Tatil

  • Cuma

-Üzerine çalışılmış olan işlerin sunum tekrarları

-Toplu değerlendirme

  • Cumartesi

-Sergileme

-Kutlama

Lecturers

AYÇA TELGEREN

Ayça Telgeren (d. 1975, Gölcük) sezgisel olarak bildiği, histe ortaklaşılan şeylere odaklanır. Kişisel tarihinden yola çıkıp ortak hafızaya ulaşmaya çalışır. Tabii bir anlatım aracı olarak benimsediği kağıt işleri ile bilinen sanatçının çalışmaları, zaman içinde, gerektirdiği malzeme ve teknikle şekillenerek metal, gaz beton, beton döküm heykellere, videolara ve pentüre dönüşerek bir çeşitlilik gösterir.