Ana içeriğe atla
21 Temmuz 2019 - 28 Temmuz 2019

Amaç: Şiiri edebiyat alanının dışında nasıl düşünebiliriz? Görsel sanatlarda şiirsel olanın ne olabileceğine dair fikir yürütmek isteyen bu sınıfta form, yapı, biçem, üslup, anlatı, anlam, temsil gibi konulara değinilerek bir eserin sınırlarını, boşluklarını ve kendiliğini nelerin belirlediği tartışılacaktır. Ders, müzik, edebiyat, performans sanatlarına da değinerek öğrencilerine geniş bir ilham havuzu yaratmayı hedefler.

Hedef kitle: Lise ve üniversite ögrencileri, genç sanatçılar, şairler ve metin üzerine düşünenler. Özellikle mekan, malzeme, zaman kullanımını araştıran ve kavramsal sanat üzerine odaklanmış kişilerin başvurması rica olunur. 

Genel bilgi: Dersin okumaları ve izlemeleri vardır. Dersler Türkçe olacaktır ancak katılımcılardan, birçoğu İngilizce olan izlemeleri ve okumaları anlayacak düzeyde İngilizce bilmeleri beklenmektedir. Akşam saatlerinde yürütülecek tartışmalar bu izlemeler, okumalar ve seminerlerde tartışılan kavramlar üzerine olacaktır. Bunun yanı sıra ikili, dörtlü, altılı gruplar halinde egzersizlerin yapılacağı dersler olacaktır. Başvuruların değerlendirilebilmesi için adaylardan bir paragraflık kendilerini anlattıkları bir metin istenmektedir. Bu metinde değinilmesi istenen başlıklar: Adayın motivasyonu, ilgi alanları, geçmiş deneyimleri ve istekleridir. Başvuru metninin olabildiğince sade tutulması ve bir paragrafı aşmaması rica olunur.

Ücret: Programın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil çadırlar için 935 TL, koğuşlar için 1.235 TL'dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Kontenjan: 20 kişi

Sorularınız için: Aysen Çoluk (aysencoluk@nesinvakfi.org)

Başvuru: Başvuru formu için tıklayınız. Belli aralıklarla başvurular değerlendirilir ve sonuçlar e-postayla iletilir.

Kayıt: Başvuru sonucunuz başvurduğunuz tarihten itibaren 15 gün içerisinde e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

 

daha fazla bilgi için http://www.nesinkoyleri.org/etkinlik-detay.php?egitimkod=351

Program Ekibi

DENİZ GÜL

İlk kişisel sergisini ARTER (2011)’de açan Deniz Gül, çalışmalarına Galeri Mana (2013) ve The Pill’de (2016) açtığı sergilerle devam etti. İstanbul Bienali (2015), Sharjah Bienali (2017), Cappadox (2017), Salzburger Kunstverein (2012), Palais des Beaux Arts Lille (2010) gibi kurumlarda grup sergileri oldu. Şikago’daki HPAC, Khoj Bombay ve Tokyo Wonder Site Gül’ün katıldığı konuk sanatçı programları arasındadır. Gül’ün Sharjah Art Institute desteğiyle gerçekleştirdiği son işi 2018 Eylül’ünde Berlin ACUD’da gösterilmiştir. Aynı zamanda yazar olan Gül ilk kitabını 2011 yılında yayınladı.