Ana içeriğe atla

Performans Sanatçısı (d.1985, İzmir) İstanbul’da yaşıyor. 
Sanatçı enstalasyon, video, fotoğraf gibi diğer disiplinlerle ilgilense de temel olarak performans sanatı alanında üretimini gerçekleştiriyor. Sanat üretim sürecine kendisi üzerinde performatif bir araştırma olarak yaklaşıyor ve işlerini kendi limitlerini ve kendiliğini dönüştürme ve düşünmek, tahayyül etmek, hayal etmek, davranmak, olmak ve dönüşmek için yeni kavramlar yaratma aracı olarak kullanıyor. İşleri bedensel eylemin dönüştürücü gücü ve işin kavramsal/politik/etik (bu üçünü aynı anlamda ele alıyor) çerçevesi olarak iki katmanlı yapılarıyla öne çıkıyor. Bedeni ‘açılacak bir kaynak’, duygular, korkular ve sınırlar üzerine bir laboratuvar ve karşılaşmaların yoğunluk alanı olarak görüyor. An’ın ve temasın gücüne inanıyor. Bir sanatçı olarak kendisini tanımlaması gerektiğinde ‘queer sanatçı’ tanımını kullanan sanatçı, ‘queer’i sadece heteroseksüelliğin ve ikili cinsiyetin dışı olarak değil, normativitenin ötesinde bir alan olarak alıyor.

Danışma kurulunda yer aldığı Queer Düş’ün adlı queer teori serisi 2012 yılından beri Sel Yayıncılık’ta yayınlanıyor. Çeşitli queer kitapların çevirmenliğini yapan sanatçının aynı zamanda Queer Temaşa (2016) adında editörlüğünü yaptığı bir derlemesi bulunuyor. 
2014-2017 yılları arasında Istanbul Queer Art Collective’in bir üyesiydi.
2016-2017 arasında fuckmekitty adında işbirliğine dayanan bir queer performans projesi yürüttü.
Sanatçının performansları arasında; Performistanbul ve Blok Art Space işbirliğiyle, Masa projesi kapsamında MASA ile 3 gün (solo) (Büyük Valide Han, İstanbul, 2019), Darağaç İnisiyatifi tarafından organize edilen Darağaç III sergisi kapsamında bekleyiş II: Darağaç (solo) (Umur bey bölgesi, Izmir, 2018), 18th Asia Art Biennale Bangladesh kapsamında Mahburur Rahman’ın kürasyonunu üstlendiği Canlı Yayın Performans Sanatı Pavyonunda calculus of mouth [ağız taşı, ağız hesabı] (solo) (Shilpakala Academy, Dhaka, Bangladesh, 2018), Burcu Yılmaz, Claire Zerhouni ve Fatih Gençkal’ın küratörlüğünde Dünyada Bir Köşe Festivali kapsamında Ceza (Bomontiada Alt, İstanbul, 2018), Emma Møller, Gritt Uldall-Jessen ve Jørgen Callesen küratörlüğünde gerçekleştirilen, International Performance Art Festival 2018 kapsamında bekleyiş I (solo) (Warehouse9, Copenhagen, 2018). Performistanbul’un Simge Burhanoğlu küratörlüğünde gerçekleştirdiği İhtiyaç: Sen 672 saat Canlı Süreç kapsamında -672 saatlik- performans Bir güle bakmak (solo) (İstanbul, 2018), Performistanbul iş birliği ile Digilogue kapsamında Lauren McCarthy’nin -24 saatlik- 24 Hour Host [24 saat ev sahibi] performansı (solo) (Zorlu Performans Sanatları Merkezi, 2018), 15. İstanbul Bienali kapsamında Pedro Gómez-Egaña’nın The Domain of Things [Eşyaların Etki Alanı] performansı (grup) (Galata Rum Okulu, İstanbul, 2017), VestAndPage ve Francesco Carol Rolla küratörlüğünde gerçekleştirilen Venedik Uluslararası Performans Sanatı Haftası kapsamında a place to die [ölmek için bir yer] (solo) ve come home - home IV [eve gel – ev IV] (grup) (Palazzo Mora, Venedik, 2017), Performistanbul ile Simge Burhanoğlu küratörlüğünde gerçekleştirilen Zehirlenmiş Prenses (solo) (ALAN Istanbul, İstanbul, 2017), Sevinç Altan Perde sergisi dâhilinde kalp tc (Çukurcuma, İstanbul,2016), Umulmadık topraklar, 26. Uluslararası TÜYAP İstanbul Sanat Fuarı kapsamında Kimler geldi kimler geçti (TÜYAP, İstanbul, 2016) bulunmaktadır.
Sanatçı Yekhan Pınarlıgil ve Murat Alat ile beraber Umulmadık Topraklar, 26. Uluslararası TÜYAP Sanat Fuarı kapsamında Hayal Pavyonu başlıklı bir queer sanat alanının eşküratörlüğünü üstlenmiştir. 
2017’den itibaren performans projelerinde uluslararası performans platformu Performistanbul tarafından temsil edilmektedir.


Verdiği dersler:

Ne Kadar Gerçek O Kadar Derinde, Ne Kadar Derinde O Kadar Gerçek

"Ne kadar gerçek o kadar derinde, ne kadar derinde o kadar gerçek atölyesi", kişinin fiziksel ve duygusal beden sınırlarını araştırmak üzere uzun süreli egzersizler yapmasını hedefler. Her gün toplumda günde 4 saat sürecek egzersizlerle katılımcıların git gide daha derin bir farkındalıkla kendileri üzerinde çalışması ve kendi içinden doğandan yola çıkarak bedensel bir performans kurgulaması amaçlanmaktadır. Kendi içlerinde yürüyecek sınır araştırmaları boyunca katılımcılar kendi eşiklerine gidebilmeleri ve oradan yaratıma geçebilmeleri için desteklenir.