Ana içeriğe atla

MSGSÜ Çağdaş Dans Anasanat Dalı'ndan 2007 senesinde mezun olan Aslı Bostancı aynı sene Viyana Impulstanz Festivali’ne Dancewebber bursu alarak davet edildi. 2009 senesinde Emmanuelle Huyn'nın sanat yönetmenliğinde, Center National de Danse Contemporaine Angers_France (CNDC) dans ve koreografi sanatçılığı bölümünden mezun oldu ve 2017 senesinde MSGSÜ Çağdaş Dans ASD’ de yüksek lisans programını tamamladı. Yine 2017’de MSGSÜ Çağdaş Dans ASD’ de doktora/sanatta yeterlilik programına kabul edildi.
“in between” (2008), “panic in the ZOO” (2010), “tales in no language” (2012), “singing stories on speaking mountain” (2013), “The Last Unicorn” (2014) ve "Büyükannem Bir Taş" (2016), “calling vaikhari” (2017), “şeylerin ruhu” (2018) sanatçının imzasını taşıyan eserlerdendir. Sanatçı 2017 senesinden beri, “sesbeden” isimli mekanlara özgü kurguladığı performanslar gerçekleştirmektedir.
Kasım 2013'de “in between” isimli koreografisi Milano'dan Internationel prize 2 Spazio Teatro NO'HMA Teresa Pomodoro jüri özel ödülüne layık görüldü.
Yine Kasım 2017’de “calling vaikhari” isimli sesbeden performansı Ermenistan Yerevan’da, 12. Uluslararası Tiyatro ve Performans Sanatları Festivali'nde en iyi iş ödülüne layık görüldü.
La Biennale di Venezia _Grada Zero Biennale Danza, , Plateaux Festivali Mousonturm Frankfurt, FAVOURITES 2010 Drama Festivali_Essen, 0090 Kunst en Festival _ Belgium , Springdance _ Europe in Motion Utrecht_ Nederland, Temps d’image Tallinn _ Estonia, International Istanbul Theatre Festival_Turkey , Julidans Amsterdam_ Nederland, DECEMBER DANCE 15_curated by Jan Fabre_Belgium, 4. Mardin Bienali koreograf ve performansçı olarak katıldığı bazı önemli festivaller arasında yer alıyor.
2010 senesinden beri MSGSÜ Çağdaş Dans Ana Sanat Dalı'nda çağdaş dans tekniği, doğaçlama, kompozisyon ve repertuar üzerine eğitmenlik yapan Aslı Bostancı, burada Şubat 2014'ten beri araştırma görevlisi pozisyonundadır.
2009 senesinden bu yana koreografik çalışmalarında ses ve hareket odaklı çalışan sanatçı, 2013’ten beri sesin mucizevi gücünün bilinciyle sesbeden performansları ve atölyeleri geliştirmeye başlamıştır. Ağustos 2018’de İspanya International Association of Sound Therapy’de ses şifacılığı eğitimini tamamlamıştır. 2016’dan beri Elif Özkoç ile Şamanik Uygulamalar - Kalpten Kalbe Şifa, Ece Dündaralp ile Tai Chi eğitimlerine ve vipassana meditasyon pratiklerine devam ederken, yurtiçi ve yurtdışında sesbeden ve sesşifası çalışmalarını sürdürmektedir.

www.aslibostanci.com

Verdiği dersler:

Sesbeden Pratikleri ile Doğaçlamadan Performansa

Sesbeden pratikleri ile doğaçlamadan performansa atölyesi, bedeni dinlemek ve mekanla ilişki kurmak üzerine doğaçlama araştırmalar yapılmasını hedefler. Bu doğaçlama araştırmalarından aldığı  ilhamla, katılımcının kendinden doğacak bir performans alanını kurgulaması amaçlanmaktadır. Süreç boyunca  her katılımcı kendisinin ve mekanın ihtiyaçlarını dinleyerek kendi performansını kurgulamaya doğru yönlendirilir.