Ana içeriğe atla

AYÇA TELGEREN

Ayça Telgeren (d. 1975, Gölcük) sezgisel olarak bildiği, histe ortaklaşılan şeylere odaklanır. Kişisel tarihinden yola çıkıp ortak hafızaya ulaşmaya çalışır. Tabii bir anlatım aracı olarak benimsediği kağıt işleri ile bilinen sanatçının çalışmaları, zaman içinde, gerektirdiği malzeme ve teknikle şekillenerek metal, gaz beton, beton döküm heykellere, videolara ve pentüre dönüşerek bir çeşitlilik gösterir.

Candaş ŞİŞMAN

Candaş Şişman, dijital ve mekanik teknolojileri ifade aracı olarak kullanan bir sanatçıdır. Çalışmaları, çoklu duyusal enstalasyonlar, kapsayıcı deneyimler, ses enstalasyonları, kinetik heykeller, animasyonlar ve görsel-işitsel performanslar gibi birçok farklı disiplini kapsar. Çalışmalarında dijital ve mekanik teknolojiler kullanarak zaman, mekan ve hareket algılarımızı manipüle eder, dijital ve fiziksel gerçeklik arasında köprüler kurar.

Öykü Özsoy

Yirmi yılı aşkın uluslararası deneyime sahip olan İstanbul Modern’in Şef Küratörü Öykü Özsoy, İstanbul’da İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi (2011’de faaliyetlerini sonlandırarak kaynaklarını SALT’a devretmiştir); İsveç’te Intercult; Almanya’da Wilhelm-Hack-Museum ve Heidelberger Kunstverein gibi müze ve sanat kurumlarında sergiler, sanat projeleri, programları ve yayınlarıyla ilgili çeşitli pozisyonlarda görev almıştır.

Bige Örer

Bige Örer 1977, İstanbul doğumlu. Siyaset bilimi, kamu yönetimi ve sosyoloji alanlarında eğitim aldı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nda İstanbul Bienali’nin ve tüm güncel sanat projelerinin direktörü olarak görev yapmaktadır. Küra­töryel projeleri arasında, “Aylaklar” (2017), “Çizgisel Aşkınlık” (2016) ve “Agorafobi” (2013) yer alır. “Zaman Makinesinde Renkli Bir Gezinti: Çocuklar İçin İstanbul Bienalleri” başlıklı çocuk kitabını Süreyyya Evren’le birlikte kaleme aldı. Bienaller hakkında çeşitli yayınlarda yazıları yayımlandı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde dersler verdi.

Kevser Güler

1983’te İzmir’de doğdu. Endüstri Mühendisliği ve Felsefe okudu. 2003 yılından bu yana metinler, kitaplar, sanat yapıtları ve sergiler üzerine çalışıyor.

Çelenk Bafra

Çelenk Bafra 2018 yılından bu yana SAHA – Çağdaş Sanatı Destekleme Girişimi’nin ve SAHA Studio’nun direktörlüğünü üstlenen küratör Çelenk Bafra, sanat yazılarının yanı sıra Açık Radyo’da pazartesileri “Hariçten Sanat” adlı bir program hazırlayıp sunuyor.

Zeynep Ataş

Nesin Art Village Logo

2016 yılından bu yana Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünde tamamladıktan sonra yüksek lisans derecesini Rice University, Mimarlık Okulundan 2005 yılında almıştır. Doktorasını İTÜ’de tamamlayan Zeynep, 2005-2016 yılları arasında İTÜ Mimarlık Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2014 yılında konuk araştırmacı olarak London School of Economics, Cities Araştırma Merkezinde bulunmuştur.

Abone ol Eğitimci