Ana içeriğe atla
16 Haziran 2019 - 30 Haziran 2019

Amaç: Atık mobilyaları tamir ederek yeni fonksiyonlar katmak, sıradışı nesneler üretmek.

Genel Bilgi: Marangozluk yapmak sadece yeniyi üretmek değil aynı zamanda mevcut olanı onarmak ve ona değer katmaktır da. Atölyede, köyün kırık ve kenara atılmış mobilyalarını dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Gözden çıkarılmış mobilyaların yapısını inceleyerek, onları parçalarına ayırarak bazen de bozarak detayları daha iyi anlayabiliriz. Bunu yaparken “yere-özgü” ve “yeniden kullanım” kavramlarını tartışacağız. Bir mobilyanın kolu diğerinin bacağı olacak. Birinin içi ötekinin dışını tamamlayacak. Köyün ihtiyaçlarına göre hem işlevsel, hem heykelsi, hem de sosyal hayatı destekleyen nesneler üreteceğiz.

Örnek projeler:
http://www.onoff.cc/projects/domesticity/
https://manifold.press/kirik-sandalye-jeff

Hedef kitle: Tasarım ve marangozluk ile ilgilenen herkes.
Ücret: Programın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil çadırlar için 1900 TL'dir. Geziler ücrete dahil değildir. 
Kontenjan: 20 kişi. 

Eğitmenler: Berk Asal, Onur Ceritoğlu
Sorularınız için: Çiğdem Şahin (cigdemsahin@nesinvakfi.org)
Başvuru: Başvuru formu için tıklayın. Belli aralıklarla başvurular değerlendirilir ve sonuçlar e-postayla iletilir. 
Kayıt: Başvuru sonucunuz başvurduğunuz tarihten itibaren 15 gün içerisinde e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Program: Daha sonra duyurulacaktır. 

 

daha fazla bilgi için: http://www.nesinkoyleri.org/etkinlik-detay.php?egitimkod=352

Program Ekibi

ONUR CERİTOĞLU

Onur Ceritoğlu, Berlin-İstanbul arasında mimar olarak eğitim almış bir sanatçı ve akademisyendir. Tesislerinde ağır kentsel değişimi ve içindeki kayıt dışılıkları gösteren nesneler ve malzemelerle birlikte

BERK ASAL

Tasarım eğitimini 2010 senesinde tamamladıktan sonra geçici mimarlık, enformel şehircilik ve sergi tasarımı ile ilgilenmiştir. Bu çalışmalarını desteklemek için disiplinlerarası ve katılımcı atölye çalışmaları