Ana içeriğe atla
2 Mayıs 2022 - 4 Haziran 2022

Program:

1. Kille tanışma – Eser Öykü Dede: Kil, doğada karşımıza çıkan, herkesin içgüdüsel biçimde ilişki kurabildiği bir malzeme. Bu atölyede kilin nasıl oluştuğu, doğadaki yolculuğu ve yapısından bahsedecek, nasıl davrandığını ve suyla, ateşle ilişkisini konuşacağız. Buluşmanın ikinci yarısında kile dokunacağız, amacımız bir ürün ortaya çıkarmak değil de süreç içinde merak ettiklerimizi denemek olacak.

2. Killi bir oyun – Eser Öykü Dede: Bu sefer kille ve birbirimizle ilişkimizi merkezde tutarak hep beraber bir oyun kuracağız. Bazı kurallar belirleyeceğiz ama yolda bu kurallar da kilin eğilip bükülebilirliği gibi bizle beraber dönüşebilir.

3. Heykel Atölyesi – Rıdvan Oral ve Tuğçe Yakar: Çocukların sadece konuşma diliyle değil, başka şekillerde de kendilerini ifade etmeleri önemlidir. Sanat dili de bunlardan biri. Yaratıcı düşünme becerisi kazandırması, boyut farkındalığı yaratması ve olaylara farklı açılardan bakabilmeyi sağlaması yönleriyle sanat dili çocuk gelişiminde önemli bir yer kaplar. Çocuklar resim, heykel vb. üretimler içindeyken karşılaştıkları sorunları çözebilmek için yaratıcı fikirler bulmak zorunda kalır. Bu sayede yaratıcı düşünme ve üretme yeteneği ile donanırlar. Bu atölyede, fiziksel eylemlere dayalı sanat etkinlikleriyle çocukların motor gelişimlerinin hızlanmasına katkı sağlamak ve çeşitli araçlar yardımıyla sanat dilini kullanarak kendilerini ifade etmelerine olanak tanımak amaçlanmaktadır.

4. Doğa ile Öğrenme – Elifcan Süslü ve Uğur Ergenç: Doğa atölyeleri, çocukların bütünsel gelişimini desteklerken ekolojik farkındalıklarını ve becerilerini arttırmak için çok önemli bir araçtır. Çocuklar doğa atölyelerinde içinde bulundukları ekosistemi kavrarken canlı ve cansız pek çok doğal varlıkla tanışır. Ayrıca atölyelerde eğitmenler tarafından kurgulanan temalar üzerinden derinleşme olanağı da bulurlar.