Ana içeriğe atla
24 Eylül 2018 - 3 Ekim 2018

Atölye, katılımcıların oyun tasarımının temellerine dair bilgi edinmelerini ve kendi oyunlarını tasarlamalarını amaçlamaktadır. Atölye giriş seviyesindedir, ilgili alanlarda herhangi bir deneyim zorunlu değildir.
Oyun kavramının sorgulanması ile başlayan atölye, dijital ve analog oyunların temel özellikleri ve öğeleri üzerine örnekler ve incelemelerle devam eder. Atölye boyunca bir oyun dünyasının karakterlerinin, mekaniklerinin, oyun içi dinamiklerinin ve estetik öğelerinin tasarlanmasına dair uygulamalı çalışmalar yapılır. Atölye son iki gününde, katılımcıların oluşturdukları bir game jam ile grupça kendi oyunlarını tasarlamaları ve ardından oyunlarını sunmalarıyla sona erer.
Katılımcıların ileri düzeyde kodlama ve/veya 2D/3D tasarım bilgisine sahip olması beklenmemektedir.

Hedef kitle: Oyun oynamayı seven, kendi fikirlerini analog veya dijital bir oyun olarak hayata geçirmek isteyen 15 yaş üstü kişiler.

Not: Katılımcıların dizüstü bilgisayarlarıyla ve mümkünse gerekli olabilecek görsel tasarım, oyun tasarımı araçlarını yüklemiş olarak gelmeleri ve atölyeler sırasında dosya paylaşımını kolaylaştırmak için usb stick ve/veya taşınabilir harddisk getirmeleri önerilir.

Önerilen yazılımlar: Photoshop, Illustrator, Unity, Unreal Engine4, Construct2, Blender, Maya, 3ds Max, Maya, Cinema 4D v.b.

Kavramlar: Oyun dünyası, kurallar, mekanikler, dinamikler, karakterler, tür, platform, 2d vs. 3d. tasarım, oyun motorları v.b.

Eğitmenler: Özgül Gürbüz, Berk Yalçın, Oytun Kal

Ücret: Programın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 1250 TL'dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Kontenjan: 20 kişi

Sorularınız için: Berna Şahin (bernasahin@nesinvakfi.org)

Başvuru: Başvuru formu için tıklayın. Başvurunuz ulaştığında, başvurunuzu aldığımıza dair bir onay mesajı göndereceğiz. Eğer üç dört gün içinde mesaj almamışsanız lütfen bir daha yazın, başvurunuz muhtemelen elimize geçmemiştir.

Kayıt: Başvurular toplu olarak değerlendirilecektir. Başvuru sonucunuz yaklaşık 1 ay sonra e-posta yoluyla iletilecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Atölyeler