Ana içeriğe atla

Küratör ve yazar olan Livia Alexander, Montclair State University’de Sanat ve Tasarım Bölüm Başkanı’dır. Çalışmaları, sanat altyapısı ile yemek ve sanatın kültürel siyaseti, uygarlık, artistik üretim arasındaki ilişkiyi araştırmaya; Ortadoğu ile Güneydoğu Asya’daki güncel sanata odaklanır.

Katıldığı çok sayıda etkinlik, sergi ile sanat ve film programlarından bazıları: Embedded, Embedding: Artist Residencies, Urban Placemaking and Social Practice (The New School/Parsons, NYC’le birlikte, Residency Unlimited’in görevlendirmesi ile); Customs Made: Quotidian Rituals and Everyday Practices (Maraya Arts Cenre, Sharjah, UAE); Mapping Subjectivity: Experimentation in Arab Cinema (MoMA, New York; Abu Dhabi Film Festival, Tate Modern, London); ve CinemaEast Film Serisi.

Alexander, Dorit Naaman’ın yönettiği araştırma tabanlı interaktif belgesel “Jerusalem, We Are Here”ın (Canada/Palestine/Israel, 2016) yapımcılarındandır. Düzenli olarak Hyeprallergic, Harpers Bazaar Art Arabia’da ve online yayınlanan ArteEast Quarterly’de yazmaktadır. Alexander ayrıca, Tirana Open, Residency Unlimited, Sapar Contemporary, Al Riwaq Art Space, New Rochelle BID, Asian Contemporary Art Week ve the Art & Patronage Summit’in aralarında bulunduğu çok çeşitli organizasyonlar, sanat kurumları ve galerilere danışmanlık yapmaktadır. 2013 yılına kadar yöneticiliğini yaptığı, Ortadoğu ve Güney Afrika’lı sanatçılara destek olmak için 2003’te kurulan, kar amacı gütmeyen ArteEast’in de eşyürütücülerindendir.

Sinema ve Ortadoğu çalışmaları alanlarında doktora derecesi olan Dr. Alexander, Montclair State University’de sanat eleştirisi ve teorisi, görsel kültür ile mesleki uygulama dersleri vermektedir.

www.livalex.net

Verdiği dersler:

Görsel Yalanlar

Çok fazla bilginin yanıltıcı olduğu bir dünyada, bu kurs, imgelerin bize nasıl yalan söyleyebileceği ile ilgileniyor. Sanat, reklamcılık ve başka görsel durumlara bakarak, ögrenciler, gördüğümüz şeyleri nasıl anladığımız ve yorumladığımızI öğrenecekler. Bir imgeye bakarak izleyici aktif olarak o imgenin anlamının yaratılmasında rol alır. Bu kursta bizler, belgesele dair inancımızı sorgulayacağız.