Ana içeriğe atla

ODTÜ Sosyoloji ve Hollanda, Artez Hogeschool voor de Kunsten Koreografi bölümü mezunu. Yüksek Lisans tezini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde "toplumsal hareketler ve performans ilişkisi" üzerine “Liquid Politics” adlı dans eseriyle 2016’da tamamladı. 2002'den beri çağdaş dans eserleri üretmekte: "Home-logue", "Hayali Sureti," "Liquid Politics", "Silent Scream" eserleri farklı zamanlarda Hollanda, Belçika, İspanya, Yunanistan'da gösterildi. 2010-2011 yıllarında Belçika'da Meg Stuart & Damaged Goods Dance Company ile çalıştı. Gonca, 2015'ten beri kısa dans filmleri çekiyor. Polonya Grotowski Enstitüsü'nde çektiği dans-filmi “Re-birth”, 2016'da Sinema Dans Ankara'da ve Brüksel Uluslararası Dans Filmleri Festivali’nde "En iyi Performans" ödülünü kazandı. 2017-2019 yılları arasında İsviçre'de Accademia Teatro Dimitri, Verscio'da, Fiziksel Tiyatro alanında yüksek lisansını tamamladı. Halen İstanbul'da üniversitelerin tiyatro bölümlerinde "Hareket ve Aksiyon" dersleri yürütmekte. Hayatı bütünsel bir birlik olarak algılar; doğayı, sanat ve şifa fırsatı olarak yaşar. Toplumsal kaygıları sanatsal alanlarda birleştirir ve hareket sanatı aracılığıyla çözümler arar. Kadınlar, yetişkinler, gençler ve çocuklar için eğitimler düzenler. Gümüşayak Dans ve Yoga’nın kurucusu ve Space for Nature ekibinin kurucu üyesidir.

 

 

goncagumusayak.com

Verdiği dersler:

RADİKAL PEDAGOJİ: ALTERNATİF EĞİTİM MODELLERİ

20 Eylül 2021 - 25 Eylül 2021
Bu program, eleştirel düşüncenin öğrenme ortamında harekete geçirilebileceği yöntemler, düşünce biçimleri ve aktiviteler sunar. Yaratıcı projelerin nasıl sosyal adalet, farklılıklar, birlikte yaşama, birbirini anlama, iklim ve çevre sorunları gibi konular üzerine yoğunlaşabileceği, şiddetsiz ortamın sınıf içinde nasıl yaratılabileceği konusunda öneriler getirir. Öğrencilerin nasıl eğitim yıllarının daha erken dönemlerinde sanatsal araştırma yöntemlerinden yararlanabileceklerini ve düşünce becerilerini nasıl sosyal değişime odaklanarak geliştirebilecekleri sorularını sorar.

BİZ OLMA ATÖLYESİ: GRUP YAŞAMI İÇİNDE BEDEN VE HAREKET ÜZERİNE BİR KEŞİF

13 Eylül 2021 - 18 Eylül 2021
Bedenlerimizin bilgeliği var. Kendi tarihimiz, atalarımızın yaşam şekilleri, geldiğimiz coğrafyanın koşulları, bulunduğumuz duygu durumu ve benliğimize dair daha birçok  bilgi taşıyorlar. Bu yüzden bedenlerimizle nasıl ilişkide kalacağımızı, nasıl dinleyebileceğimizi ve onlardan nasıl öğrenebileceğimizi anlamak çok önemli. Biz Olma Atölyesi öğrenme alanlarında yıllardır arka plana atılmış ve toplumsal sistemlerimiz tarafından kontrol altına alınmış bedenlerimizi yeniden öğrenmenin merkezine koyar. Biz Olma Atölyesi beden ve zihin ilişkisine ışık tutan sanatsal metotlar kullanarak insanın kendisi, çevresi ve sosyal durumuna farkındalık getirmeyi hedefler. Hareket, nefes, dikkat ve hikaye anlatıcılığı ile birey, kimlik, birlik ve beraberlik kavramlarını araştır.