Ana içeriğe atla
isinonol

(1977, Türkiye) New York'da yaşamakta, bağımsız küratörlüğün yanı sıra, Montclair Eyalet Üniversitesi'nde lisans ve yüksek lisans bölümlerinde okutman olarak çalışmaktadır. Eş zamanlı olarak, Columbia Üniversitesi, Sosyal Farklılıklar Araştırma Merkezi'nde araştırma çalışmalarını yürütmekte, Viyana Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi’nde Kültürel Çalışmalar alanında doktora yapmaktadır. Zürih Sanat Üniversitesi’nden (ZHdK) 2011 yılında Küratörlük alanında, İstanbul Sabancı Üniversitesi'nden ise 2003 yılında Görsel Sanatlar alanında yüksek lisans derecelerini elde etmiştir. Çukurova Üniversitesi’nde Sanat Eğitimi Bölümünde ve heykel ana sanat dalı alanında başladığı lisans Eğitimini 2000 yılında İstanbul Marmara Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

2009 yılından bu yana bağımsız küratör olarak çeşitli sergiler ve sanat odaklı diğer etkinlikler yapmıştır. 2016 yılında Viyana'da Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi'nde Sosyal Tasarım Yüksek Lisans Programında, 2014'te ise aynı üniversitenin Dijital Sanat Programında konuk öğretim görevlisi olmakla birlikte, Viyana Museums Quartier Schauraum Angewandte'de konuk küratör olarak görev yapmıştır. İstanbul'da 2006-2009 arasında Proje4L/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi'nde direktor/küratör olarak çalışmıştır. 2013 yılından bu yana Nesin Sanat Köyü‘nün eğitim programlarını organize etmektedir. 2018-2021 ve 2021-2024 dönemi Roberto Cimetta Fund'un yönetim kuruluna seçilmiştir.

www.ısınonol.com

Verdiği dersler:

RADİKAL PEDAGOJİ: ALTERNATİF EĞİTİM MODELLERİ

20 Eylül 2021 - 25 Eylül 2021
Bu program, eleştirel düşüncenin öğrenme ortamında harekete geçirilebileceği yöntemler, düşünce biçimleri ve aktiviteler sunar. Yaratıcı projelerin nasıl sosyal adalet, farklılıklar, birlikte yaşama, birbirini anlama, iklim ve çevre sorunları gibi konular üzerine yoğunlaşabileceği, şiddetsiz ortamın sınıf içinde nasıl yaratılabileceği konusunda öneriler getirir. Öğrencilerin nasıl eğitim yıllarının daha erken dönemlerinde sanatsal araştırma yöntemlerinden yararlanabileceklerini ve düşünce becerilerini nasıl sosyal değişime odaklanarak geliştirebilecekleri sorularını sorar.

Portfolyo Hazırlama / Sanatçı Sunumu

Sanatçının üretim sürecindeki zorluklar, iş üretiminin yanı sıra; yarışmalara, misafir sanatçı ve eğitim programlarına, sergilere, fuarlara ve çeşitli etkinliklere başvurularla devam eder. Bu noktada sorumuz: günlerimizi, aylarımızı vererek çeşitli malzemelerle